Isplata dečjeg i roditeljskog dodatka u prvoj polovini marta

Porodice na Kosovu i Metohiji koje nisu primile dečji i roditeljski dodatak od prošle godine, očekuje se da ovu pomoć dobiju retroaktivno – u prvoj polovini marta. Isplata kasni jer Vlada Srbije još uvek nije usvojila program za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu na KiM-u, potvrdio je za RTK2, načelnik Uprave za socijalnu politiku Privremenog organa opštine Priština, Miroslav Petković.

"Isplata socijalnih davanja na Kosovu kasni zbog toga što program za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu još nije usvojen od strane Vlade Srbije," kazao je on.

"Čeka se usvajanje tog programa, nakon čega će biti isplate, očekuje se da to bude u prvoj polovini marta meseca," dodao je, prenosi, takođe, RTK2.

Ista situacija dogodila se i početkom prošle godine. Isplata je kasnila iz istog razloga, a korisnici na KiM-u ovu pomoć retroaktivno su, za dva meseca, dobili, takođe, početkom marta. 

Dečji dodatak za jedno dete iznosi 2.675 dinara, dok samohrani roditelji primaju 3.477 dinara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.