Koha: Ponovo se broje glasovi sa oko 500 biračkih mesta

Vest je ažurirana

17.35 – Ponovo se broje glasovi sa oko 500 biračkih mesta

Centralna izborna komisija odlučila je u međuvremenu da se ponovo broje glasovi sa oko 500 biračkih mesta za skupštine opština, prenela je Koha.

Podsetimo, više od 350 pritužbi uručeno je Izbornom panelu za žalbe i predstavke od strane kandidata za odbornike, a povodom konačnih rezultata izbora.

Brojaće se 450 redovana biračka mesta, ali i glasački listići onih koji su uslovno glasali, kao i listići koji su pristigli poštom.

Koha prenosi da ovo nisu konačni podaci, pošto će se isti, na osnovu odluka IPŽP-a, biti ponovno pregledani.

Novo brojanje glasova krenulo je danas u 17.00.

11.28 – IPŽP: Ponovo se broje glasački listići u opštini Podujevo

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Izborno veće za žalbe i predstavke (IPŽP) odlučilo je da ponovo prebroji sve glasačke listiće za kandidate za Skupštinu opštine Podujevo.

Ovo je saopštio kandidat za Skupštinu u opštini Podujevo iz redova Pokreta Samoopredeljenje Dževdet Maloku (Xhevdet). On je zajedno sa 118 drugih kandidata iz drugih partija podneo žalbu IPŽP-u zbog nepravilnosti koje su se desile tokom ponovnog prebrojavanja glasova za Skupštinu opštine.

IPŽP je uvažio prigovor kandidata i poslao odluku CIK-u da se potpuno ponovno prebroje glasovi za Skupštinu opštine Podujevo.

„Nalaže se Centralnoj izbornoj komisiji da ponovo prebroji sve glasačke listiće za kandidate za Skupštinu opštine Podujevo, svih političkih subjekata“, navodi se između ostalog u odluci IPŽP-a.

Podujevo će ponovo proći proces glasanja za izbor novog gradonačelnika 14. novembra, gde su u drugom krugu Ekrem Hiseni iz LDK i Špejtim Buliki (Shpejtim Bulliki) iz VV.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.