#trashtag Kosovska Mitrovica: „Ipak ima nade za ovaj grad“

trashtag 6.4.2019
Foto: Milan Dobrić

Mesec dana nakon pokretanja #trashtag izazova u Kosovskoj Mitrovici, akcija mladih Mitrovčana ne jenjava. Naprotiv! Ovog vikenda mesto okupljanja volontera istrajnih u nameri da grad zablista bilo je kod ckve Sv. Dimitrija. Rezultat: Punih 50 kesa smeća!

Sa akcijom čišćenja započelo se jutros oko 10 časova i trajala je sve dok 13-oro neumornih volontera nisu u potpunosti očistili zelene površine u blizini crkve – oko nedovršene zgrade Bogoslovije i nedovršene hale. Upravo kod ovog betonskog skeleta, pre četiri nedelje, samoinicijativno krenuli su u prvu akciju i doveli svet u Kosovsku Mitrovicu.

Krajnji ishod današnjeg rada bio je sakupljenih “skromnih” 50 kesa smeća.

trashtag 6.4.2019
Foto: Milan Dobrić

Milan Dobrić, jedan od incijatora, vidno zadovoljan ishodom, preneo je za KoSSev utiske.

“Uradili smo ogroman posao, a pritom smo se i lepo proveli” – kazao je.

Prolaznici ni ovoga puta nisu bili ravnodušni na prizor organizovanosti i odlučnosti mladih Mitrovčana, pa su neretki bili i oni koji su im uputili pozitivne komentare.

„Hvala vam što ovo radite, ipak ima nade za ovaj grad“- poručili su.

Bilo je, na žalost, i drugačijih primera. Tako je jedan roditelj neposredno nakon same akcije, na očišćenom terenu ostavio iskorišćenu pampers pelenu svog deteta.

Plastične flaše, čaše, kese koje su se tu godinama taložile, zarđale konzerve, dečije pelene, stalni su prizori na koje ovi mladi nailaze. Ovog puta, tom spisku pridodali su i kutiju sa steroidima.

U prethodnim nedeljama kao rezultat delovanja mladih očišćene su površine u blizini brda Kukavica, parkovi iza NLB banke i u Čika Jovinoj ulici, kao i deo keja ispod glavnog mosta na Ibru. 

Danas su čistili i mladi u selu Banje, a o tome čitajte sutra ujutru u posebnoj reportaži!

Više o tome, čitajte u:

#trashtag izazov u Kosovskoj Mitrovici: Usudi se i očisti svoj grad!

Ne gledajte nas sa prozora, pridružite se!

Čišćenje Mitrovice se nastavlja: „Pratite nas, ne planiramo da stanemo!“

#trashtag izazov u gradu na Ibru punih mesec dana: Tvrđava Zvečan!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.