Identifikovana grupa osumnjičena za desetinu krađa, uhapšene tri osobe

Policija obijanje
FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije iz Prištine, Gnjilana i Uroševca otkrili su kriminalnu grupu i uhapsili trojicu osumnjičenih za umešanost u izvršenje desetina teških krađa i krađa počinjenih u više gradova na Kosovu. 

Iz policije navode da su na meti ove grupe bili uglavnom lokali iz kojih su, koristeći automobil i teške alate kako bi ušli silom, krali gotovinu, elektronske uređaje, cigarete u prodavnicama i razne dragocenosti.

Hapšenje je izvršeno danas, nakon što su osumnjičeni počinili krađu u jednom lokalu.

Na parkingu u Prištini uhapšena je jedna osoba, dok su se druga dvojica dala u bekstvo automobilom „Golf 5“, uprkos jasnim naredbama policije da to ne rade.

Tokom bekstva osumnjičeni su vozilo slupali i ugrozili život jednom policijskom službeniku. Po nalogu tužioca pokrenut je i slučaj „pokušaj ubistva“.

Osumnjičeni su potom napustili vozilo i dali se ponovo u beg.

Policija je izvršila pretrese na četiri lokacije, a na jednoj od njih kasnije danas pronašla je drugu dvojicu osumnjičenih A.Š (A. Sh) i Ć.K (Q.K.).

Hapšenju je prethodila primena mera tajnosti prema osumnjičenima koji su bili pod istragom i policijskim nadzorom.

Zaplenjeno je 58 grafičkih kartica, gotovina, elektronski uređaji i dragocenosti za koje se sumnja da su ukradene.

Iz policije poručuju da nastavljaju sa radom s ciljem hapšenja i drugih osumnjičenih.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.