Iako je obećao, Željko Mitrović još ne govori ko je platio spot protiv Ivanovića

Oliver Ivanović KoSSev
FOTO: KoSSev

U nedavnom TV duelu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića i Sava Manojlovića iz organizacije Kreni-promeni, ponovo je pokrenuto pitanje ko stoji iza uvredljivog spota o Oliveru Ivanoviću, koji je prikazan na Pink-u pre nego što je on ubijen 2018. godine? Mitrović je tom prilikom poručio da će to proveriti, ali na pitanje N1 – da li je proverio, za sada nije odgovorio. Bratanac ubijenog Ivanovića, Aleksandar Ivanović kaže za N1 da je spot o Oliveru naručila Srpska lista i da nema potrebe da Mitrović to proverava.

Priča o zloupotrebi nacionalne frekvencije vratila nas je po ko zna koji put u oktobar 2017, kada je javnosti poručivano da je Oliver Ivanović nepošten čovek koji ima podršku Prištine i kome je više stalo do spaljenog automobila nego ubijenog sugrađanina.

„Jeste li vi ozbiljni, da li gledate američke kampanje, negativne kampanje, nisu zakonom zabranjene. Spot je, ne znam, mogu da pogledam, proveriću, niko mi nije postavio to pitanje“, kaže vlasnik Pink-a Željko Mitrović.

Novinarka RTV: Ko je iznajmio termin?

Mitrović: Proverićemo

Savo Manojlović: To nije iznajmljen termin, to je emitovano u vašem programu kao deo vaše kampanje.

Osim pravdanja da taj spot možda greškom nije bio naznačen kao deo političkog reklamnog bloka i tvrdnje da je Oliver Ivanović bio njegov drug, Željko Mitrović je obećao da će proveriti ko stoji iza tog spota.

Novinari N1 pitali su ga da li je proverio, ali im odgovor nije odgovorio.

Nema potrebe da vlasnik Pink-a to proverava, poručuje bratanac ubijenog Ivanovića, Aleksandar.

„Gospodin Mitrović radi ono što radi sve ove godine, pokušava od svega da napravi rijaliti, samo što porodica Ivanović ne želi u tome da učestvuje i zato neću da komentarišem ono da je Oliver bio njegov drug, a pitanje spota nikako ne smemo da svedemo na tu temu da li je on plaćen i ko ga je platio. Opšte je poznato da je taj spot naručila Srpska lista, ekspozitura SNS“, rekao je Aleksandar Ivanović.

On objašnjava da to nije bio jedini spot koji svedoči o, kako je rekao, atmosferi satanizacije kojoj je Oliver Ivanović bio izložen.

Svi koji tražimo odgovore upali smo u jedan ogroman spin, poručio je 16. januara novinar Milivoje Mihajlović.

„Dajte da vidimo ko je napravio taj spot, nema potrebe da vidimo ko je napravio taj spot“, kaže Mihajlović.

N1: Jel’ znamo ko je napravio spot?

Mihajlović: Taj spot je napravila Srpska lista, ona je potpisala taj spot, ona je naručila.

Četiri i po godine od ubistva Olivera Ivanovića još nema ni naznaka da će biti rasvetljeno.

Prilog N1 pogledajte ovde

Pročitajte još:

Prelević o spotu protiv Ivanovića prikazanom na TV Pinku: Tim spotom Mitrović je platio nacionalnu frekvencijuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.