I Zoran Kolić premešten u Kosovsku Mitrovicu

Zoran Kolić, osuđen na 14 godina zatvora zbog ratnih zločina, premešten je iz Gnjilana u zatvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.
 
Zoran Kolić iz Dobrotina, kome je sredinom februara ove godine potvrđena prvostepena presuda od 14 godina zatvora zbog ratnih zločina, prebačen je na sopstveni zahtev iz zatvora u Gnjilanu u zatvorski centar u Kosovskoj Mitrovici, potvrdila je za KIM radio Kolićeva supruga Danijela.
 
"On je, još dok je bio u Prištini, zahtevao da bude prebačen u Kosovsku Mitrovicu, međutim prebacili su ga u Gnjilane. Zatim je opet pisao zahtev za premeštaj u Mitrovicu, koji je odbijen, da bi sada nakon novog zahteva bio premešten," kaže Danijela Kolić.
 
Kolićeva smatra da će njen suprug imati bolji tretman u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici nego što je to bio slučaj u centrima u Prištini i Gnjilanu.
 
"Smatram da su uslovi u Mitrovici bolji u svakom slučaju. Tamo će imati veću slobodu jer se zatvor nalazi u srpskoj sredini, a i Srbi rade u njemu", istakla je Danijela Kolić.
 
Ona smatra da ova odluka ima veze sa aktuelnim slučajevima Olivera Ivanovića i Dragoljuba Delibašića, koji su nedavno premešteni iz pritvora u Prištini u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.