I Muhadžerijev prijatelj objavio fotografiju odrubljivanja glave

Muhadžerijev blizak prijatelj objavio fotografiju još jednog odrubljivanja glave; Ljavdrim Muhadžeri ranjen; kućni pritvor za imame Ćazimija i Kabašija
 
Juče se na društvenim mrežama ponovo pojavila fotografija odsecanja glave nepoznatom mladiću u Siriji, koju je je prvobitno postavila osoba pod imenom Sahel Kan, da bi nakon toga Albanac, Al Salil Savarim, koji se bori u Siriji, tu istu fotografiju podelio na društvenim mrežama, prenosi kosovski portal "Koha." 
 
Na fotografiji se vidi mladić na kolenima, sa crnom kesom na glavi, dok nepoznata osoba, predpostavlja se pripadnik ISIS-a, s leđa zamahuje sečivom ka mladiću, čije su ruke vezane na leđima.
 
Međutim, Koha navodi i da je, prema lokalnim medijima, ne navodeći kojim, Al Salil Savarim, koji je podelio ovu fotografiju, ne samo Muhadžerijev saborac, već i njegov blizak prijatelj sa kojim se trenutno nalazi u Siriji. 
 
Savarim je ovu fotografiju podelio dodajući uz nju reči "Tekbir", što znači "Slava Bogu."
 
Ljavdrim Muhadžeri ranjen u Siriji
 
 
Prijatelja Ljavdrima Muhadžerija, Al Salil Savrim je juče na društvenim mrežama preneo informaciju da je Muhadžeri povređen u borbi u Siriji, ali da nije u životnoj opasnosti, preneli su kosovski elektronski mediji.  
 
On je objasnio da se Muhadžeri brzo oporavlja od operacije rane i da će se uskoro vratiti borbi sa drugim "lavovima". 
 
Kućni pritvor za imame Ćazimija i Kabašija
 
Sud nije usvojio zahtev Specijalnog tužilaštva za pritvor dvojice imama zbog sumnje za terorizam, pa im je u nedelju Osnovni sud u Prištini odredio meru kućnog pritvora,  prenosi “Koha ditore”.
 
Branilac Ćazimija, advokat Murat Demoli je izjavio za medije da će se žaliti na ovu odluku, a da, iako je na pretresu tražio od suda da odredi najlakšu meru pritvora, nije sumnjao da će Ćazimiju biti određena ova mera. 
 
On je i naglasio da je ovo u odnosu na pritvor najlakša i najblaža mera.
 
Obojica su uhapšena u četvrtak pod sumnjom da su počinili krivična dela vezana za terorizam: regrutovanje za terorizam, organizovanje i učešće u terorističkim grupama, podsticanje mržnje, nacionalne, verske, rasne, ili etničke mržnje i netrpeljivosti.
 
Dvojica imama se takođe sumnjiče da su glavni podstrekivači za odlazaka Albanaca sa Kosova u rat u Siriju i Irak. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.