I ISIS ima svoju mis!

Nedavno je u Saudijskoj Arabiji održano takmičenje za mis ISIS-a, piše kosovski portal "Gazeta Express".
 
Međutim, na ovom takmičenju lepota se ne vrednuje na način na koji se to radi na Zapadu. Kandidatkinje ne mogu pobediti na osnovu fizičke lepote i oblika tela, već se na osnovu karaktera devojke ocenjuje koja će od njih uzeti krunu najlepše.

 

Islamska država Iraka i Sirije (ISIS), koja je poznata i pod imenom Islamska država Iraka i Levanta je radikalna islamska organizacija koja se bori za stvaranje jedinstvene islamske države na ovim teritorijama, a 2004. godine, Sjedinjene američke države su je proglasile terorističkom organizacijom. ISIS je poznat po okrutnosti prema svojim zarobljenicima, a u fokusu pažnje javnosti u regionu je zbog sve većeg broja kosovskih Albanaca koji kao podrška ovoj organizaciji ratuju u Iraku i Siriji. ISIS je u žiži svetske javnosti poslednjih dana zbog nedavnog ubistva američkog novinara, Džejmsa Folija, kojem je pripadnik ISIS-a odrubio glavu, a što je zabeleženo na video snimku koji je ISIS uputio Americi i američkom predsedniku, kao vid poruke. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.