I danas pretresi na više lokacija na Severu u vezi sa slučajem Banjska

FOTO: KoSSev

Nastavljaju se policijske akcije, odnosno pretresi u vezi sa slučajem Banjska. Kosovska policija vrši ih ovog jutra na više lokacija na Severu, potvrđeno je za KoSSev.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, nije mogao da precizira gde se sve ove akcije odvijaju.

Kako smo se uverili na licu mesta, jedna od njih trenutno se vrši u zgradi u Kolašinskoj ulici, u neposrednoj blizini Tri solitera u severnom delu Mitrovice.

Ispred ove zgrade, odnosno samog ulaza u nju, stoje dva pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije.

Sa druge strane, nalaze se policijski džipovi i još službenika policije, kao i EULEX.

Policija tu reguliše saobraćaj i iz pravca Medicinske škole, i iz pravca naselja Brđani.

Ujedno, kako KoSSev saznaje, pretres se vrši i u blizini zgrada Ujedinjenih nacija, takođe u severnom delu Mitrovice, u naselju Brđani, kao i u ulici Drvarska.

Eljšani potvrđuje da uhapšenih za sada nema.

Pretresi su, u vezi sa takođe slučajem Banjska, vršeni su i u subotu, na ukupno sedam lokacija – četiri u severnom delu Mitrovice, dve u Zvečanu i jednu u Banjskoj.

Ni tokom ovih pretresa nije bilo hapšenja, ali je policija u jednom od Tri solitera u severnom delu Mitrovice, pronašla arsenal oružja.

O tome opširnije u: 

Na Severu akcije KP na sedam lokacija u vezi sa slučajem Banjska, kod Tri solitera pronađeni eksplozivi i oružje, nema hapšenja

 

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.