Humanitarni koncert: Pomozi Dejanu za život bez bola i gušenja

U kafe baru "Soho", u Kosovskoj Mitrovici, sutra će se održati humanitarni koncert za pomoć tridesetjednogodišnjem, Dejanu Kovačeviću. Iako živi u Sremskoj Kamenici, Kovačević je rođeni Mitrovčanin i boluje od teškog oblika bronhijalne astme, zbog koje se upravo i selio u više gradova stare Jugoslavije. Dok čeka na transplantaciju pluća koja su njegova šansa za novi život, Mitrovčani se organizuju da pomognu svom sugrađaninu kako bi što pre došlo do transplantacije koja sa postoperativnim tokom košta 150.000 evra. Dejan pred sutrašnji koncert poručuje da je zahvalan svakome na "pozitivnoj misli, podršci i radu". 

"Meni to predstavlja neki moj smisao života, da se ljudi međusobno pomažu onoliko koliko ko može i želi i da se širi humanost, da se ostvari što veća sinergija kod ljudi. Jer složni – zajedno, možemo mnogo toga da uradimo. Hvala svakome na pozitivnoj misli, podršci, radu," poručio je Dejan u kratkoj izjavi za KoSSev. 

Dejanu možete pomoći na sledeće načine – uplatom novca na žiro račun, kao i slanjem SMS-a.

Uplata na račune:

Dinarski račun .- 160-429501-24 Devizni – 00-540-0001244.3

IBAN: RS35160005400001244316

Slanjem SMS-a teksta 113 na broj 3030


Više detalja o Dejanovoj bolesti možete pročitati na Internet stranici www.pomozimodejanu.com

Sutrašnji koncert počinje u 21 čas, a nastupiće bendovi iz Kosovske Mitrovice – "Dark Sky", "Omnibusi" i "Škart". Cena karte je 200 dinara, a prihod od prodatih karata biće uplaćen za pomoć Dejanu. 


Dejan boluje od teškog oblika bronhijalne astme i potrebna mu je transplantacija oba plućna krila u "AKH" klinici u Beču. On zbog svoje bolesti trpi bolove i ima gušenja. Pozitivan je kandidat za transplantaciju pluća, te je na listi čekanja za odgovarajućeg donatora. Transplantacija i postoperativni troškovi iznose 120.000 evra i potrebno je da se uplate unapred, uz dodatnih 30.000 evra, koji će ostati na računu fondacije "Novi Beograd". Okvirna suma od oko 150.000 evra pokriće, pored troškova pregleda i lekova, i lečenje na klinici u Beču za period od 5 do 10 godina nakon operacije, a što će zavisiti od Dejanovog zdravstvenog stanja.

Dejan se zbog svoje bolesti više puta selio – iz Kosovske Mitrovice u Pulu, zatim u Herceg Novi, a potom u Sremsku Kamenicu, gde i sada živi. 


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.