CIK: Prebrojani glasovi iz dijaspore; NISMA: Prešli cenzus, ne računajući glasove iz Srbije

CIK Priština
FOTO: KoSSev

Centralna izborna komisija okončala je postupak prebrojavanja glasova iz dijaspore. I ovog puta najviše glasova otišlo je Pokretu Samoopredeljenje. Iz Socijaldemokratske partije (NISMA) poručuju da je njihova koalicija sa strankom Bedžeta Pacolija (AKR) i Partijom pravde (PD), ne računajući glasove iz Srbije, prešla cenzus.

Najviše glasova ponovo je odneo Pokret Samoopredeljenje – 2.083 glasa, zatim sledi LDK sa 1053 glasa, PDK sa 555, Koalicija AAK-PSD Ramuša Haradinaja i Špenda Ahmetija 281 glas, dok je koalicija Bedžeta Pacolija i Fatmira Ljimaja osvojila 187 glasova. 

Jedan glas osvojila je i Srpska lista.

Odmah po saopštenju rezultata oglasila se i Ljimajeva Socijaldemokratska partija (NISMA) navevši da je na osnovu prebrojanih glasova, ne računajući glasove iz Srbije, koalicija NISMA-AKR-PD prešla cenzus i osvojila 5, 012% glasova.

„Nakon završetka prebrojavanja redovnih, uslovnih, pravovremenih i zakasnelih glasova iz dijaspore, naša Inicijativa i naša koalicija dobile su preko 42.000 glasova ili 5,012% glasova. Tendencije da se uništi rezultat volje oko 839 hiljada birača na i van Kosova krijumčarenim glasovima iz Srbije su neprihvatljive!“, poručili su iz NISMA-e dodavši da će iskoristiti sva pravna i ustavna sredstva „kako bi zaštitili volju građana“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.