Hovenijer: SAD su uložile više od 2 milijarde dolara na Kosovu od 1999.

Ambasador SAD Džef Hovenijer Intervju
FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovo i USAID potpisali su sporazum o grantu u vrednosti od oko 35 miliona dolara.

Američki ambasador Džefri Hovenijer je rekao da svi programi USAID-a na Kosovu imaju za cilj da obezbede da svi stanovnici Kosova imaju efikasan i opipljiv pristup uslugama koje pružaju njihove institucije, prenosi Gazeta Express.

Tu je Hovenijer pomenuo iznos koji su SAD uložile na Kosovu od 1999. godine.

„Takođe, mislim da je korisno reći da su od 1999. godine, SAD uložile više od 2 milijarde dolara na Kosovu da unaprede naše zajedničke ciljeve, uključujući investicije od preko milijardu dolara od USAID-a. Verujem da je ovo posvećenost našeg naroda kosovskom narodu, kao što je i danas potpisan sporazum“, naveo je on.

Osim toga, Hovenijer je rekao da je sporazum, koji su potpisali predsednica Osmani i vršilac dužnosti direktora USAID-a, Keri Monagan Hogler, potvrda dugoročnog partnerstva Kosova i SAD.

„Ponovo potvrđujemo dugoročno i stabilno partnerstvo SAD sa narodom Kosova i ovaj dodatni fond će podržati strateške ciljeve SAD za Kosovo, uključujući napore da se unapredi integracija Kosova u evropske i evroatlantske institucije“, rekao je Hovenijer.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.