Horgoš: U Poršeu koji se uputio ka Kosovu pronađeno više od 20,000 neprijavljenih evra

novac u carapama Presevo
FOTO: Uprava Carine Srbije

Srpski carinici pre dva dana na prelazima Horgoš i Preševo, gotovo istovremeno, sprečili su pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili ukupno skoro 40,000 evra od kojih je veći deo bio sakriven u muškim čarapama.

Na prelazu Horgoš pripadnici Carine Srbije zaustavili su u sredu Porše Kajen stranih registarskih oznaka kojim su iz Austrije ka Kosovu putovala dvojica muškaraca.

Automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu, a na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje i gotovom novcu dva putnika odgovorila su da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljenu sumu deviza.

Međutim, prilikom kontrole kod vozača je pronađeno 21,000 evra a kod suvozača 19,000 evra i 2,000 švajcarskih franaka.

Obojici putnika vraćena je dozvoljena suma novca – po 10,000 evra, a ostatak je zadržan do postupka pred sudom.

Istog dana, oko podneva, na prelazu Preševo srpski carinici otkrili su neprijavljene devize, kada je na izlazu iz Srbije za detaljnu kontrolu izdvojen mercedes kojim su putovala trojica stranih državljana.

Iako su tvrdili da kod sebe imaju najviše po 500 evra, kod njih je pronađena suma od ukupno 47,000 evra.

Otkriveni novac, za koji su izjavili da je zajednički, bio je sakriven u nekoliko muških čarapa u torbici koju je vozač držao između nogu.

Trojici putnika vraćena je dozvoljena suma novca, dok je preostalih 17,000 evra zadržano od strane Carine Srbije do odluke nadležnog suda.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.