Horgoš: Albanac iz Finske pokušao da prokrijumčari zlato i pištolj

Foto: Uprava carine

Na prelazu Horgoš je pre dva dana sprečeno krijumčarenje zlatnog nakita u vrednosti od skoro 600 grama i gasnog pištolja. Putnik se uputio ka Kosovu, saopštila je Uprava carine.

Nakit je, kako se navodi, otkriven kada je na ovaj prelaz pristigao putnički automobil marke „Mercedes“ finskih registarskih tablica kojim je upravljao Albanac, ali državljanin Finske.

On se, kako precizira Uprava carine, uputio ka Kosovu i nije prijavio da u prtljagu ima zlato i oružje.

Srpski carinici i policajci su tokom kontrole auta, u kaseti kod menjača prvo pronašli gasni pištolj marke „Powerline 426“.

A nakon detaljnije provere prtljaga, u koferu, među ličnim stvarima, carinici su pronašli i 571 gram zlatnog nakita.

„Reč je o četiri prstena, šest narukvica, pet ogrlica, četiri para minđuša i masivnom kaišu sa šnalom, dugim oko 1 metar“, saopšteno je.

Nakon otkrivenog gasnog pištolja, putnik je objasnio da je pištolj koji je imao kod sebe, dozvoljeno nositi u Finskoj bez prijavljivanja.

Dok je za nakit kazao, da je u pitanju nakit njegove sestre koja se nalazila u automobilu ispred njegovog.

S tim u vezi, Uprava carine podseća sve putnike da carinski propisi nisu jedinstveni u svim zemljama, zbog čega bi trebalo da se informišu o propisima zemlje u koju putuju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.