"Hodžić: Prioritet razgovora u Briselu plaćanje struje i vode na severu"

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 


Preko 140 miliona evra smatra se da je dug stanovnika u severnom delu Kosova za utrošenu električnu energiju.

Šefica administracije Adriana Hodžić smatra da je ovo pitanje političko i da je za Vladu Kosova bilo neophodno da u razgovorima u Briselu prva tačka bude ovaj dug za struju i vodu.

"Nažalost, nije samo struja ta koja se ne plaća na severu. Problem je i voda. To su pitanja o kojima nikada nije bilo govora na visokom nivou," rekla je Hodžić za rtv21.

"Verujem da je ovo pitanje o kojem bi trebalo da se razgovara u Briselu. Ne glavni most. Pitanja o kojima se raspravljalo u Briselu nisu bila ona pravog prioriteta. Trebalo je razmotriti pitanje plaćanja električne energije i vodosnabdevanja. Severna Mitrovica funkcioniše sa dva sistema. Imamo sistem Kosova i imamo sistem koji i dalje funkcioniše po zakonima Republike Srbije i to je realnost kojom treba da se bavimo, a ne da je ignorišemo," rekla je Hodžić.


Pročitajte još: 

ZRRE upozorava na rizik od povećanja cene električne energije zbog neplaćanja na severu

Vlada Kosova očekuje da Srbija plati dug za struju na severu

Ombudsman: Građanima da se nadoknadi što su plaćali struju potrošenu na severuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.