Hodžić: Radule Stević regularno dobio 53 tendera za 2 godine i niko ne prima dvostruke plate iz BG i PR

Predstavnica opštinske administracije Severne Mitrovice Adriana Hodžić gostovala je sinoć u emisiji Jete Džare (Jeta Xharra) na TV Kallxo. Tvrdi da je preduzetnik Radule Stević regularno dobio 53 tendera na Severu za dve godine iako ga ona lično poznaje i ponosi se svakim projektom, jer su svi realizovani. Takođe kategorički tvrdi da su neistiniti navodi o tome da ima zaposlenih u javnim službama koji primaju dvostruke plate iz Beograda i Prištine. Demantuje i da je pod kontrolom Srpske liste, a zalaže se da se oforme dve bošnjačke opštine u Prizrenu i Peći. U nastavku objavljujemo prevod tekstova sa sajta TV Kallxo.

Hodžić za stvaranje bošnjačkih opština u Prizrenu i Peći

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog, sinoćno izdanje)

Kandidatkinja za poslanicu iz bošnjačke zajednice i takođe zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adriana Hodžić rekla je u emisiji „Kallxo Pernime“ da ima uslova da glasa za novu vladu, ukoliko bude postala poslanica. Uslov Hodžić je osnivanje dve bošnjačke opštine na Kosovu.

„Adriana Hodžić ide u koaliciju sa onom strankom i podržaće opciju koja je uveri da će bošnjačka zajednica uspostaviti dve nove opštine“, rekla je.

„Sada moram da uđem u parlament i pokušaću da dobijem ministarstvo, a moj uslov će biti da imam instituciju lokalne uprave. Želimo dve opštine, u regionu Peći i Prizrena. Pozvaćemo građane i političke predstavnike u ova dva regiona. Nadam se da ćemo imati iskrenu saradnju sa Dudom Balje, Rasimom Demirijem i Emiljom Redžepi“, rekla je.

„Rad“ dobio regularno 53 tendera na Severu u 2019. i 2020.

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Zamenica gradonačelnika za zajednice u opštini Severna Mitrovica, Adriana Hodžić, prokomentarisala je poslovanje Radula Stevića, koji je samo u poslednje dve godine dobio 53 ugovora u 4 severne opštine. Samo u opštini Severna Mitrovica dobio je 11 ugovora u 2019. i 2020. godini.

Hodžić je priznala da poznaje biznismena Radula Stevića, ali je rekla da su svi tenderi dodeljeni u skladu sa zakonom.

„Imamo kancelariju za nabavke koja raspisuje tender prema kosovskim zakonima. Od pre dve godine nam je još lakše jer je elektronsko. Pratimo procedure i oni pobeđuju na tenderima“, rekla je Hodžić u „Kallxo Pernime“.

„Znam ko je Radule, ali poštujemo sva pravila. Na osnovu izveštaja revizora, nema pravnih problema. Za mene je važno da se svaki napisan ugovor realizuje. Sve što smo uradili do sada, mogu samo da se pohvalim“, rekla je.

Niko ne prima dvostruke plate u javnom sektoru

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kazala je da niko od državnih službenika u ovoj opštini ne prima platu sa Kosova i iz Srbije. Ona kaže da je ovaj fenomen zabranjen 2014. godine.

„U opštini Severna Mitrovica ne postoje dvostruke plate. To nije tačno. Dvostruke zarade stopirane su 2014. Ne samo u administraciji, već ni u jednom sektoru, ni u obrazovanju ni u zdravstvu“.

Nemam dogovor sa Srpskom listom da glasa za moju inicijativu

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Rekla je da ne postoji dogovor sa Srpskom listom, kako poslednjih dana tvrde politički predstavnici manjina na Kosovu, u „Kallxo Pernime“ o raspodeli glasova srpske zajednice drugim zajednicama, kako bi se broj poslanika povećao za više od 10 rezervisanih mesta.

Hodžić je u „Kallxo Pernime“ rekla da ne postoji sporazum sa Srpskom listom.

„Što se tiče glasova srpske zajednice, mislim da je to politička igra, prezentacija koja nije stvarna i koju čine politički subjekti. Sa punim dostojanstvom i sigurnošću mogu da kažem da ne postoji saglasnost između Srpske liste i Građanske inicijative ujedinjene zajednice Adriana Hodžić za ove izbore“.

„Nismo se složili da nam donesu glasove. Srpska lista je legitimna na Kosovu. Nije tačno da imam dogovor sa Srpskom listom. Moja saradnja sa predstavnicima Srpske liste u opštini Severna Mitrovica nije naškodila nijednoj zajednici“, rekla je Hodžić.

„Ako zadobijem poverenje građana, radiću samo u interesu svoje zajednice. Moja zajednica je bošnjačka zajednica“, dodala je ona.

Kandidatkinja za poslanicu iz bošnjačke zajednice i takođe nositeljka svoje liste, Duda Balje, optužila je u istoj emisiji ranije ove nedelje Srpsku listu da namerava da osvoji dodatna poslanička mesta u kosovskoj skupštini time što bi neke od svojih glasova preusmerila na liste drugih manjinskih zajednica i time obezbedili poslanička mesta osobama koje bi podržavale interese Srpske liste.

Balje: SL će svoje glasove preusmeriti na druge manjinske liste kako bi osvojili još poslaničkih mesta

Slične navode, ali u vezi sa inicijativom iz romske zajednice, Balje je iznela i za Radio slobodna Evropa.

Hodžić pod optužbama da radi za Srpsku listu, ona demantuje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.