Hodžaj sa Bobom Dolom: "Kosovo ima najproameričkiji narod u regionu"

"Kosovo ima najproameričkiji narod u regionu," poručio je ministar spoljnih poslova Kosova, Enver Hodžaj, na sastancima sa američkim kongresmenima Polom Kukom i Bobom Dolom, u Vašingtonu. Sastanak Dola i Hodžaja usledio je nakon prošlonedeljne objave američkog portala Open Secret da će Dol predstavljati MSP Kosova i pružati mu "strateško savetovanje". 

"Odnosi između Kosova i SAD-a su odlični, a Vašington ostaje referentna tačka za Kosovo, bilo gde u svetu. Uveren sam da će naši odnosi biti dodatno intenzivirani, jer i dalje postoje mnoge mogućnosti da se produbi bilateralna saradnja," naveo je Hodžaj, saopštilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova. 

"Za to vreme, Kosovo i dalje ima najproameričkiji narod u regionu," dodao je, takođe.

Hodžaj će se, tokom višednevne posete Vašingtonu, osim sa Kukom i Dolom, sastati i sa, kako najavljuje kosovsko ministarstvo, senatorima, drugim kongresmenima i zvaničnicima Stejt Departmenta.

Nekadašnji kandidat za predsednika SAD-a, poznati lobista i jedan od prvih koji su počeli da se u SAD-u zalažu za interese Kosova, Bob Dol će, kako je javio Open Secrets, pozivajući se na dokument američkog Odeljenja za pravosuđe, predstavljati Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, pružajući mu "strateško savetovanje u vezi sa produbljivanjem i širenjem kosovskih bilateralnih odnosa i odnosa sa međunarodnim institucijama", te "pomažući u bezbednosnim i ekonomskim inicijativama i u podsticaju poboljšanih stranih investicija i trgovinskih mogućnosti". 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.