Hodžaj: Napad na kosovski konzulat u Danskoj čin srpskih bezbednosnih struktura

Enver Hodžaj
Foto: RTK

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj (Enver Hoxhaj) danas je optužio srpske strukture državne bezbednosti za navodni napad u sredu na konzulat Kosova u Kopenhagenu.

„Napad na naš konzulat u Danskoj, isprva je izgledao kao napad sportskih huligana, ali ispostavilo se da je to bio planirani čin srpskih struktura državne bezbednosti! Ovo je nova dimenzija u suzbijanju suvereniteta Kosova“, napisao je Hodžaj na svom Tviter profilu.

Ranije jutros, Prištinska Koha je objavila vest „Srpska BIA stoji iza napada na konzulat Kosova u Kopenhagenu“ u kojoj pozivajući se na izvore RTV Dukagjin navodi da su „napad izvršili huligani, navijači kluba Crvena zvezda, koji je naručila srpska obaveštajna služba – BIA“. U istoj vesti navodi se da je „jedan od vođa kluba Crvena zvezda i direktor srpske tajne službe, Bojan Dimić“, i da je na svom „Fejsbuk profilu objavio video zapise i fotografije na kojima se hvali klubom za koji navija“.

„Kosovski mediji ranije su izvestili da direktor BIA Bojan Dimić povremeno posećuje Prištinu. On je svojevrsni rusofil, vatreni pristalica Aleksandra Vučića i umešan je u podzemnu scenu zločina na severu, zajedno sa Milanom Radoičićem i Zvonkom Veselinovićem“, stoji u tekstu koji je danas objavila prištinska Koha.

Podsećamo, kosovski ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, saopštio je vest da je konzulat Kosova u Danskoj u sredu, rano ujutru napadnut, i za to okrivio „srpske bandite i huligane“. S druge strane, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, komentarišući tvrdnje da su navijači Crvene zvezde odgovorni za ovaj čin, juče je izjavio da nema nikakvih informacija o tome.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.