Hodžaj i predsedništvo PDK podneli ostavku pre izbora novog predsednika

Enver Hodžaj
Foto: RTK

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Rukovodstvo Demokratske partije Kosova podnelo je ostavku pre izbora novog predsedavajućeg stranke na izborima koji će se održati 3. jula.

Vršilac dužnosti predsedavajućeg PDK, Enver Hodžaj, govorio je nakon sastanka Predsedništva gde je i objavio da su on i predsedništvo podneli ostavke.

„Rukovodstvo PDK i ja kao vršilac dužnosti podnosimo ostavke na svim funkcijama koje imamo u stranci. Prestaćemo da obavljamo partijske funkcije sve dok se ne održi Konvencija 3. jula“, rekao je on.

Hodžaj je rekao da debatu unutar stranke treba otvoriti. Rekao je da je razgovarao sa osnivačima PDK i izrazio zabrinutost da je „Kosovo u ovih 100 dana Kurtijeve vlade na nejasnom i neizvesnom putu“.

Dodao je da od stranačkih struktura zatraženo da PDK razmisli i mobiliše se da krene napred, dok poziva sve zainteresovane članove da se kandiduju za predsednika.

„Pozivam svakog predanog člana PDK da se kandiduje za lidera stranke. Ovaj čin ne treba gledati kao, i on nije pokušaj zamene lidera, predsednika stranke Veselija, već kao poruka da će samo jak PDK sa velikom podrškom ojačati OVK, njenog lidera i učiniti Kosovo jačim“, zaključio je Hodžaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.