Hodžaj i Arifi: Intenziviranje saradnje kosovske vlade sa Albancima iz Preševa

Ministar spoljnih poslova Kosova, Enver Hodžaj, sastao se juče u Prištini sa gradonačelnikom Preševa, Šćiprimom Arifijem (Shqipërim Arifi).

Hodžaj je tokom ovog sastanka, kako je saopštilo kosovsko ministarstvo spoljnih poslova, preneo da je spreman za intenziviranje kontakta i saradnje, te da građani "Preševske doline" imaju podršku kosovskih institucija u "garantovanju njihovih prava u Preševu".

"Razgovarali smo o projektnim idejama i konkretnim aktivnostima koje bi mogli zajedno da realizujemo. Njihova realizacija će imati direktan uticaj na poboljšanje života građana Preševa," izjavio je Hodžaj, a prenelo ovo ministarstvo, iako bez detalja o kojim se konkretno projektima radi.

Ovo ministarstvo navelo je da su se obe strane složile da nastave kontakte i kontinuiranu koordinaciju između institucija Kosova i opštine Preševo o budućim zajedničkim aktivnostima i projektima. 

Pročitajte još:

Albansko pitanje na jugu Srbije: Položaj, univerzitet i priznavanje diploma, strategija za integraciju

Ovo je drugi susret za mesec dana visokih kosovskih zvaničnika sa predstavnicima opština s juga Srbije u kojima žive Albanci.

Kosovski predsednik, Hašim Tači, sastao se početkom novembra sa Jonuzom Musljiuom i drugim predstavnicima Nacionalnog veća Albanaca sa juga Srbije među, kojima su bili i predsednica Skupštine opštine Preševo, Ardita Sinani, kao i gradonačelnik Bujanovca, Šaip Kamberi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.