Hiseni: Optužnica neodrživa, nevin sam, auto koristi moj sin

skender hyseni
Foto: Fb Skender Hyseni

Izvor: Zakletva za pravdu (Tekst je izvorno preveden osim naslova koji je adaptiran)

Bivši ministar spoljnih poslova i bivši državni koordinator za dijalog u kabinetu premijera Skender Hiseni (Hyseni) rekao je da je upoznat sa time da je optužen za krivično delo „Neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovine“, ali smatra da je to neodrživo i kaže da je nevin.

U izjavi za „Zakletvu pravde“, Hiseni je rekao da je ova optužnica tehnički propust i ništa više.

„Svestan sam i to je neodrživo. Da, to je tehnički propust i ništa više. Auto je koristio moj sin i to je bio samo tehnički propust, dato je pravo objašnjenje“, rekao je Hiseni.

On je naveo da čeka poziv za saslušanje i dodao je da je nevin.

„Naravno, čekam poziv za saslušanje. Potpuno sam nevin“, rekao je Hiseni.

Optužnica koju je dala „Zakletva pravde“, ispostavilo se da je sastavljena 10. decembra 2021. godine.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Prištini proizilazi da je 14. avgusta 2020. godine u Prištini Skender Hiseni optužen da je u svojstvu visokog javnog funkcionera – državnog koordinatora za dijalog u Kabinetu premijera, namerno propustio da dostavi tražene podatke u obrascu za prijavu imovine povodom stupanja na dužnost državnog koordinatora za dijalog u kabinetu predsednika Vlade, a dostavljenom Agenciji za borbu protiv korupcije, pa nije prijavio automobil tipa „folksvagen“, godine proizvodnje 2013, vredan 13 hiljada 300 evra, vlasništvo njegove supruge.

Ovim radnjama tužilaštvo tereti optuženog Skendera Hisenija da je počinio krivično delo „Neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovine, prihoda, poklona, druge materijalne koristi ili finansijskih obaveza“, iz člana 430. stav 2. Krivičnog zakonika.

Podignuta optužnica protiv bivšeg koordinatora za dijalog sa Beogradom, nije prijavio ženin autoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.