Haradinaj: Tri dana odmora 7.000 evra, platio sam svojim novcem

Premijer Kosova i lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK), Ramuš Haradinaj, izjavio je da se ta stranka protivi osnivanju Specijalnog suda za zločine OVK. Protivi se i formiranju Zajednice srpskih opština, a protiv je i Sporazuma o demarkacije sa Crnom Gorom.

Haradinaj je u Đakovici gde je razgovarao sa gradonačelnikom Ardianom Đinijem kazao da se Sporazumu o demarkaciji protivio i dok je bio u opoziciji.

"Takav stav imam i kao predsednik Vlade. Ne prilagođavam se dnevnim potrebama. Mi smo prilagođavanjem došli u situaciju da nas tretiraju kao monetu za potkusurivanje. Time nikada nećemo postati nezavisna i suverena država koja donosi odluke," kazao je Haradinaj.

KoSSev – Mediji u Prištini su se pred Novu godinu bavili prihodima političara kroz više naslova. O tome čitajte više u:

Kosovski političari drže novac u bankama evropskih država!?

 Demantovao je navode medija u Prištini da je njegov sedmodnevni odmor u jednom skijaškom centru u Švajcarskoj koštao građane 80.000 evra.

"Na odmoru sam bio samo tri dana, što me je koštalo 7.000 evra i sve sam platio svojim parama," kazao je Haradinaj i dodao da neće da polemiše s medijima.

Građani Prištine nedavno su protestovali, jer je plata premijera povišena na 2.950 evra, što znači da je Haradinaj na tri dana odmora u Švajcarskoj potrošio skoro dve i po svoje plate.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.