Haradinaj priznaje da su odnosi sa Srpskom listom narušeni

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj na današnjoj sednici skupštine priznao je da vladajuća koalicija ima problem sa Srpskom listom i da su ovi odnosi narušeni, javlja Zeri.

„Sada smo u složenijem odnosu sa Srpskom listom i priroda odnosa u koaliciji je narušena, a to je počelo od hapšenja Marka Đurića, ali vas uveravam da ministarstvo funkcioniše, izvestili su i zamenici ministra,“ rekao je on.

Izjavu je dao tokom komentarisanja situacije koja je stvorena u Ministarstvu poljoprivreda koje vodi ministar Srpske liste, Nenad Rikalo. Haradinaj je tom prilikom rekao da, uprkos ovim stvarima, Rikalo radi.

„Kosovo je primenilo sada neke mere za poljoprivrednike, kroz subvencije, grantove. Prednost za poljoprivrednike može da bude oslobađanje od poreza. Na primer, to se još uvek nije desilo sa gorivom. Rikalo je kao ministar izrazio stepen interesovanja i kompetencija. Sada imamo određenu zabrinutosti i kao vlada – štete od grada u nekim opštinama i neke druge od prethodnih godina – i sa pažnjom ćemo se time baviti,“ nastavio je Haradinaj, prenosi Zeri.

Haradinaj je takođe komentarisao situaciju na severu Kosova, rekavši da na Srbe utiče politika iz Beograda.

„…Tamo se suočavamo sa situacijom da Srbija konstantno pokušava da ubedi građane da je to zemlja Srbija, a ne Kosovo. Kosovo se pokazalo spremnim da sarađuje sa svim i da se odnosi prema svima jednako,“ zaključio je Haradinaj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.