Haradinaj odgovorio Amerikancima – najavio proteste

Izvor: Gezeta Express (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da su se on i dvojica lidera opozicije, Visar Imeri iz pokreta Samoopredeljenje i Fatmir Ljimaj iz Inicijative za Kosovo, složili da u novembru pozovu na proteste.

U intervjuu za Rokum, lider Alijanse za budućnost Kosova je takođe odgovorio Američkoj ambasadi u Prištini koja je dan ranije pozvala opoziciju da učestvuje u raspravama i da odustane od suzavca.

Haradinaj je rekao da, dok se ne ponište sporazumi postignuti u Briselu, nema mesta za raspravu. On je rekao da je stav opozicije jasno predočen Američkoj ambasadi.

On negira da je Alijansa zainteresovana da bude deo Vlade, ali je rekao i da su, ukoliko nema drugog rešenja, potrebni novi izbori "da bi se još jednom odmerile snage" političkih stranaka.

Lider Alijanse za budućnost Kosova pozdravlja odluku predsednice da pošalje Ustavnom sudu na razmatranje sporazum o Zajednici srpskih opština, ali prema njegovim rečima, trebalo bi da taj sporazum bude poništen, a ne samo privremeno suspendovan do odluke Ustavnog suda.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.