Haradinaj objavio 17 imena za koja tvrdi da su u vladi zaposleni članovi porodica zvaničnika Samoopredeljenja

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Haradinaj objavio imena 17 članova porodica zvaničnika Samoopredeljenja, koji su, prema njegovim rečima, zaposleni u vladi.

Lider AAK-a Ramuš Haradinaj rekao je da Pokret Samoopredeljenje u ovom vladajućem periodu ima preko 28 zaposlenih iz porodica ministara i zamenika.

On je u emisiji Debata Plus predstavio spisak sa 17 porodičnih imena zvaničnika LVV, koji su prema njemu zaposleni u vladi Kurtija.

Prema Haradinajevoj izjavi, bili su zaposleni:

1. Rabit Konjufca – ujak Gljauka Konjufce, politički savetnik u Ministarstvu odbrane.

2. Fadilje Dilja, unuka poslanice LVV Jahje Kokaj, promovisana je u vršioca dužnosti sekretar MONT-a.

3. Škurte Aljiu (Shkurte Aliu), sestra poslanika LVV Ljuana Aljiua, imenovana je za člana Upravnog saveta Narodnog pozorišta Kosova.

4. Sami Uka, brat poslanika LVV, Fitima Uke imenovan je za savetnika ministra Arbena Vitije.

5. Hadži Avdilji angažovao je sina svog strica Emruša Avdiljija u Ministarstvu zdravlja.

6. Gzim Tosuni, nećak Besnika Bisljimija, imenovan je za člana Državnog saveta za kvalitet.

7. Bliski čovek Besnika Bisljimija, Fehim Keljmendi postaje direktor Telekoma.

8. Dafina Geđa Bunjaku, supruga zvaničnika LVV, Fatbarda Bunjakua imenovana je za zamenika ministra u Ministarstvu zdravlja.

9. Redžep Podvorica, otac vozača ministra zdravlja, Arbena Vitije, imenovan je u privremeni odbor javnog preduzeća „Ibar Lepenac“.

10. Odbor RKV „Priština“ ima članove Evetara Zećirija, brata supruge kandidata za zamenika LVV, Mentora Hisenija. Za vođu ovog odbora imenovan je sam mentor u prvoj Kurtijevoj vladi.

11. i 12. Nazljije Balja i Fljamur Pireva politički savetnici ministra Aljbuljene Hadžiju. Nazljija je bila kandidat za zamenika LVV.

13. LVV aktivista Fljamur Arifaj, politički savetnik i portparol

14. Rafet Jašari iz LVV imenovan je za direktora pošte. Supruga u odeljenju za finansije, snaja u arhivi i nećak u nabavci.

15. i 16. Ćerka sestre Ljiburna Aljiua zaposlena je kod Arbena Vitije.

17. Danas, 27. jula, Driton Velja, bivši kandidat LVV za poslanika, brat Bljerima Velje i Arsim Kurti, brat supruge poslanika liste Gukso, Burim Karameta, imenovao je Arben Vitija u Centralni odbor za specijalizovano obrazovanje.

Haradinaj je rekao da s Kurtijem nema ništa lično, ali da je protiv negativnih pojava koje njegova vlada prati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.