Haradinaj: Imam glasove za vladu

"Znamo da za vladu imamo glasove," kaže kandidat za kosovskog premijera koalicije PAN, Ramuš Haradinaj. U intervjuu za RTK kaže i da je začuđen reagovanjem Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova tokom konstitutivne sednice, koji, prema njegovim rečima, blokiraju rad Skupštine Kosova.

"Prema Ustavu, nema drugog izbora – pravo da predlaže predsednika Skupštine ima samo PAN i mislim da su Samoopredeljenje i LDK napravili ovu krizu. Razumljivo bi bilo da reaguju ovako za izbor vlade, ali ne i za predsednika Skupštine. Oni se plaše da će odmah, ako bude izglasan predsednik skupštine – biti dovoljno glasova i za vladu," rekao je Haradinaj.

"Ja znam da će se vlada formirati, jer ovo ne može da se nastavi u nedogled. Video sam i poslanike koji se nisu osećali dobro zbog ovog postupka," istakao je predsednik Alijanse za budućnost Kosova.

Kaže i da će poslanici reagovati pozitivno, te da blokiranje procesa nema smisla.

Haradinaj je imao poruku i za one koji su mu rekli "da se čuva uticaja Srpske liste i Beograda".

"Ako se plaše da će Srpska lista i Beograd uticati na mene, neka dođu ti Albanci da spase zemlju od mene, ali neka pre toga čitaju i saznaju ko je Haradinaj i šta je činio za svoju zemlju," kaže on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.