Haradinaj: Dobro što se čuo glas Srba u Skupštini

Izvor: RTK2/Beta (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ramuš Haradinaj ocenio je da je dobro što se glas Srba čuo u Skupštini Kosova i što su srpski poslanici glasanjem preuzeli ulogu u parlamentu.
 
U vezi s podrškom srpskih poslanika postizbornoj koaliciji, ako on bude formirao Vladu Kosova, Haradinaj je ocenio da je i formiranje Vlade u interesu svih koji žive na Kosovu, pa i Srba i da su zato, naravno i Srbi deo buduće Vlade.
 
”Srbi su glasali za sebe, za svoju ulogu u Skupštini i mislim da je to ozbiljna stvar”, rekao je Haradinaj komentarišući to što su srpski poslanici glasali za kandidata njegove koalicije.
 
Nakon što su poslanici predizborne koalicije okupljene oko Demokratske paritije Kosova Hašima Tačija napustili Skupštinu, postizborna koalicija okupljena oko partije AZBK i partije manjina nastavile su konstitutivnu sednicu Skupštine Kosova.
 
U nastavku sednice za predsednika parlamenta izabran je Isa Mustafa, kadnidat Demokratskog saveza Kosova, stranke koja je s AZBK i Inicijativom za Kosovo u postizbornoj koaliciji.
 
U radu je učestvovalo i Samoopredeljenje Aljbina Kutrija.
 
Odgovarajući na pitanje novinara da li smatra da je današnjim glasanjem Srba stvorena koalicija AZBK, Demokratskim savezom Kosova i Inicijatvom za Kosovo, Haradinaj je rekao da se ne može govoriti o klasičnoj koaliciji.
 
Komentarišući tvrdnje predstavnikla Demokaratske partije Kosova da izbor Mustafe za predsednika kosovskog parlamenta predstavlja kršenje zakona i Ustava, kao i da je reč o ”malom puču”, Haradinaj je kazao da je 82 poslanika nastavilo rad u Skupštini.
 
Prema njegovim rečima, poslanici su glasali za to da promene predsedavajuću, najstariju posalnicu, Fljoru Brovini i da sednicom dalje predsedava druga najstarija poslanica, Milka Vuletić.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.