Grupna izložba novih članova udruženja „Lada“ u ponedeljak

Grupna izložba novih članova najstarijeg srpskog udruženja likovnih umetnika „Lada“ pod nazivom „Mozaici čulnog“ biće otvorena u ponedeljak, 26. decembra u 19.00 časova u Domu kulture „Gračanica“.

Postavka se sastoji od devet dela, isto toliko umetnika, koji skupa čine svojevrsni mozaik čulnosti, saopštio je Dom kulture u Gračanici.

Sva različitost i lična poetika stapaju se u auteničan diskurs, a to je visok nivo estetskih vrednosti i načela, kao i nesporan umetnički kvalitet, navode.

„Radovi eminentnih umetnika, od kojih su većina univerzitetski profesori i jedan akademik, opravdavaju prirodu našeg htenja da se i Gračanica nađe na mapi privilegovanih mesta, gde se organizuju izložbe elitnih pojedinaca i udruženja. Izložba novih članova udruženja vizuelnih umetnosti ’Lada’ u Gračanici predstavlja želju Galerije umetnosti Priština i Doma kulture Gračanica za povezivanjem sa relevantnim umetničkim institucijama, umetnicima i udruženjima. ’Lada’ je naše najstarije umetničko udruženje i baštini tradiciju afirmacije srpske kulture i umetnosti“, stoji u predgovoru kataloga.

Izložbu organizuju Galerija umetnosti Priština i Dom kulture „Gračanica“, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Priština i Opština Gračanica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.