Grupa „Novinarke protiv nasilja“: Zaštititi novinarke izložene jeftinim seksističkim provokacijama

Mediji novinari novinar snimanje, kamera
FOTO: KoSSev

Grupa „Novinarke protiv nasilja“ saopštila je da se pridružuje apelima Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, udruženja novinara i svih ostalih organizacija i pojedinaca, da državne institucije i javnost zaštite novinarke izložene jeftinim seksističkim provokacijama Dragana J. Vučićevića i drugih aktera na medijskoj i političkoj sceni.

„Vlasnik i urednik tabloida ‘Informer’ godinama u svom mediju i na Tviter profilu seje seksističke uvrede na račun novinarki čije mu izveštavanje nije po volji. Poslednja u nizu njegovih meta je novinarka N1 Žaklina Tatalović, čije fotografije uporno objavljuje vređajući njen fizički izgled, a nedavno je obnovio praksu napada na novinarku Tamaru Skrozzu. Vučićevićev obrazac vređanja žena je uvek isti: fokusiran na fizički izgled ili seksualni život njegovih meta“, navodi u saopštenju Grupa Novinarke protiv nasilja.

Izrazili su solidarnost sa svim novinarkama i svim ženama koje se nađu na ovakvom udaru i poručuje da su članice Grupe spremne da pruže svaku vrstu podrške onima koji trpe ovakvu vrstu nasilja.

DanasPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.