U Zubinom Potoku uhapšen Grk sa poternice koji je 11 godina falsifikovao dokumenta

FOTO: Preuzeto sa Kallxo

Kosovska policija uhapsila je pre tri dana muškarca u Centru za opremanje dokumentima u Zubinom Potoku, zbog sumnje da je još pre 11 godina stekao lažna kosovska dokumenta, javio je naš portal ovog vikenda. U dodatnom saopštenju iz policije danas stižu novi detalji. Utvrđeno je da se radi o licu kog traže grčke i crnogorske vlasti pod potpuno drugim identitetom, a zbog više teških krivičnih dela počinjenih u tim državama.

Ovaj je muškarac, kako su u subotu saopštili iz policije, u junu 2013. godine sa falsifikovanim ispravama pribavio sebi kosovsku ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu – pod identitetom D.B, rođen u Mitrovici 1980. godine.

U januaru ove godine on je došao u Centar za opremanje dokumentima, kako bi isprave produžio.

Tada je, kazali su iz policije, i došlo do sumnje da su njegova dokumenta koja je doneo falsifikovana, kao i da je njegov identitet lažan.

Njegov otisak prstiju poslat je na proveru Upravi za međunarodnu saradnju za sprovođenje zakona, a utvrdilo se, detalji su od danas – da je on zapravo G.S. rođen 1977. godine u Grčkoj, kog tamošnje vlasti preko Interpola traže za:

„Organizovani kriminal, razbojništvo, prinudu, tešku telesnu povredu, davanje lažnih izjava, nezakonito posedovanje ekplozivnih naprava“.

Osim grčkih, navode iz Kosovske policije danas, njega preko Interpola traže i vlasti Crne Gore i to za krivično delo „teška telesna povreda“.

Uhapšen je kada je pre tri dana došao u Centar za opremanje dokumentima u Zubinom Potoku i nakon 48-časovnog zadržavanja, određen mu je i jednomesečni pritvor.

Kosovske vlasti ga sada terete za „legalizaciju lažnog sadržaja“ i „krađu identiteta i pristupnog uređaja“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.