Gradonačelnik Zvečana posetio Atića u opštini S.Mitrovica: Razmatrali na koji način da se reše problemi građana

FOTO: Fejsbuk/Erden Atić

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić (Atiq) ugostio je danas gradonačelnika Zvečana Iljira (Ilir) Pecija u svom kabinetu u opštini Severna Mitrovica.

Atić je svom kolegi iz Zvečana čestitao na mandatu i ujedno mu poželeo sreću u daljem radu

„Danas sam u svom kabinetu ugostio gradonačelnika Zvečana, Iljira Pecija, i čestitao sam mu mandat na mestu gradonačelnika Zvečana i poželeo uspešan rad“, naveo je Atić.

Razgovarali su o izazovima i problemima sa kojima se susreću građani opština:

„Razmatrali smo i na koji način bi se ti problemi mogli rešiti“.

Atić smatra da se „u ovim opštinama na građane nikada nije mislilo“, te da su javne usluge „ostavljene znatno nazad“.

„Naše opštine će postati građanske i biće mesta za život, gde će život teći normalno kao i u svim ostalim kosovskim opštinama“, zaključio je Atić.

Za razliku od Atića, Iljir Peci svoju funkciju ne obavlja u opštinskoj zgradi, već iz administrativne kancelarije u selu Lipe.

Nakon što je 25. maja položio zakletvu upravo u toj kancelariji, sutradan je uz snage Specijalne jedinice Kosovske policije ušao u opštinsku zgradu u centru Zvečana.

Srbi koji su se tome protivili, od tada svakodnevno protestuju.

Tenzije su se početkom prošle nedelje pojačale, sukobom Srba ispred ove opštine sa pripadnicima KFOR-a.

Od tada od Prištine međunarodna zajednica zahteva povlačenje policijskih snaga iz opština, kao i da gradonačelnici odatle ne obavljaju funkcije, te raspisivanje novih izbora u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku, kao i u Severnoj Mitrovici.

Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.