Gradonačelnik Klokota ostavio osmočlanu porodicu bez primanja

Građani pišu

Piše: Sanja Jovanović

Na ovom portalu juče je objavljen policijski izveštaj u kom se navodi da je gradonačelnik Klokota, Božidar Dejanović, bio verbalno napadnut od strane dva lica, oca i sina iz sela Grnčar. Kako su akteri ovog navodnog incidenta moj otac i brat, želim da iznesem punu istinu o tom događaju, kao i brojne nepravde koje je taj „gradonačelnik“ naneo našoj osmočlanoj porodici koja se bori za opstanak.

Pre svega, moj otac i brat su bili isprovocirani od strane gradonačelnika Dejanovića koji želi da moji roditelji završe u zatvoru. Taj čovek ima problem sa mojom porodicom, i svojom samovoljom je to ispoljio na brojne načine.

Prvo je mog brata otpustio sa radnog mesta u O.Š. „Marko Rajković“ u Vrbovcu i pored važećeg ugovora o radu, a potom i uklonio mog oca, koji je srčani bolesnik, sa liste korisnika socijalne pomoći u kosovskom sistemu, oduzevši nam tako jedini prihod koji naša osmočlana porodica ima.

Moram da napomenem i da je najmlađi član naše porodice šestomesečna beba za koju je, između ostalog, tim novcem kupovana hrana.

Inače, po dobijanju otkaza, moj brat se sa grupom ljudi žalio Inspektoratu rada koji je doneo odluku u njihovu korist i naložio lokalnim vlastima da ih vrate na posao.

Gradonačelnik je na ovu odluku mom bratu saopštio da dok je on gradonačelnik, on neće biti vraćen na posao. Iako je po ovoj odluci na posao trebalo da bude vraćen još letos, lokalne vlasti to nisu učinile.

Građani pišu odluka o vraćanju na posao 1

Građani pišu odluka o vraćanju na posao 2

Dejanović, osim što ugrožava egzistenciju moje porodice, vrši i psihičku torturu nad nama, pa nas ismeva kada prolazi pored nas i gleda sa visine. Više puta smo išli na sastanke sa njim, u njegovoj kancelariji i tada nas je ponižavao nazvavši mog oca „budalom“, „konjem“ i drugim pogrdnim rečima.

Božidar Dejanović nije dostojan mesta gradonačelnika jer svojom samovoljom direktno ugrožava opstanak moje, ali i drugih porodica na Kosovu i Metohiji. Brojni su primeri i drugih porodica koje trpe njegove ucene. S druge strane, dok drugima ukida parče hleba, njegova cela porodica je na platnom spisku.

Najzad, želim da naglasim da nikakvog sukoba, napada, ili tome slično nije bilo između članova moje porodice i gradonačelnika. Došlo je do verbalne rasprave pri kojoj mu je moj otac „zahvalio“ zašto je baš on, bez ikakvog razloga, uklonjen sa liste korisnika socijalne pomoći. Gradonačelnik ga je tom prilikom opsovao, uvredio i poručio mu da će nas uništiti i iseliti sa Kosova i Metohije. Upozorio je i da nećemo imati mira od njega.

Pored ovakvog „gradonačelnika“ nama opstanka na Kosovu nama.

(Potpisnica teksta je dvadesetdvogodišnja meštanka Grnčara)Naglašavamo da autori tekstova preuzimaju isključivu odgovornost za istinitost svojih navoda, te da pisma naših čitalaca ne odražavaju nužno stav KoSSeva, niti je KoSSev autor informacija u ovoj rubrici. Da bi se informacija koju želite da podelite sa javnošću objavila na KoSSevu, u okviru rubrike „Građani pišu“, potrebno je da se potpišete punim imenom i prezimenom, uz osnovnu informaciju o sebi, a da redakciji potvrdite svoj identitet i potpišete izjavu da se tekst objavljuje na osnovu vaše saglasnosti. Istovremeno skrećemo pažnju da informacije koje budete izneli moraju da budu potkrepljene argumentima, da jezik kojim budete pisali ne sme da sadrži govor mržnje, diskriminacije, omalovažavanje po bilo kojoj osnovi. Kao redakcija zadržavamo pravo da tekstove lektorišemo, da umesto punih imena, ukoliko se spominju u tekstu, možemo da objavimo inicijale istih, da tekst ne objavimo ukoliko utvrdimo da je neautentičan, propagandistički, zlonameran ili nije od javnog značaja. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.