Građani Zubinog Potoka za Tamaru i Tijanu: Sakupljeno više od 20.000 dinara

Više od 20.000 dinara sakupljeno je na humanitarnoj večeri proteklog vikenda u Zubinom Potoku za devojčice Tamaru i Tijanu Lazović koje žive bez roditelja. Novac je sakupljen isključivo od dobrovoljnih priloga građana na projekciji filma "Nedodirljivi" održanoj u ovoj opštini, u nedelju.

"Za opštinu Zubin Potok koje je proteklih godina poprilično apatična – bilo je dosta ljudi – njih oko 60-70. Sakupili smo 10.000 dinara i 100 evra. Utisci su odlični," kaže u izjavi za naš portal jedan od organizatora, meštanin Zubinog Potoka, Marko Rakić. 

Dodaje da novac devojčicama još uvek nisu odneli, jer, kako objašnjava, nisu odličili da li će ga utrošiti na letovanje devojčica ili će, ipak, prikupljenu sumu dati njima i njihovim tetkama koje brinu o njima, kako bi je one utrošile za ono što im je najpotrebnije.

Organizatori nedeljne humanitarne večeri su meštani Zubinog Potoka i studenti koji su, kako navodi Rakić, iz ove opštine, a studiraju u Beogradu. 

Sestre Lazović, devetogodišnja Tamara i sedmogodišnja Tijana iz sela Banje, u opštini Zubin Potok, ostale su bez oba roditelja pre nepune dve godine. Otac im je preminuo 2013., usled karcinoma pluća, potom i majka od iste bolesti. Devojčice žive u nedovršenoj kući koju su im sagradili pokojni roditelji i o njima brinu njihove tetke.

Priču o ovim devojčicama, možete pročitati u vesti – Selo Banje: Male Tamara i Tijana žive bez oba roditelja i vršnjaka

(Fotografija sa projekcije preuzeta sa privatnog profila Milana Utvića)

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.