Građani na biralištima: "Što su započeli treba da završe", "bolji dani", "znamo svi kako i šta je"

"Bolje dane", "boljitak", "nešto bolje", "dobro i ništa drugo" – je ono što građani Kosovske Mitrovice očekuju da će izbori za predsednika Srbije, koji su u toku, doneti Srbima na Kosovu i Metohiji. Sa Mitrovčanima smo danas razgovarali ispred Tehničke škole, odnosno, "centra za sakupljanje glasova", nakon što su, kako sami kažu, obavili svoju građansku dužnost. 

"Daj Bože dobro i ništa drugo. Da vam kažem nikad se nisam bavio politikom, u sportu 68 godine, i to mi je u srcu ušlo…Ovo idem građansku dužnost da obavim, a ovi najbolje znaju, ja da pričam o politici ne znam, da vam kažem pravo. Želim sve najbolje da bude za vas mlade, inače mi stari neka….A vama da bude dobro jednom," kazao je stariji sugrađanin, odgovarajući na naše pitanje šta očekuje da će predsednički izbori doneti Srbima na KiM-u.  

I naš drugi sagovornik očekuje da nakon izbora Srbima na KiM-u bude bolje:

"Očekujem da će biti nešto bolje, nego što je do sada bilo. Nadam se da ćemo jednom da zaživimo mi ovde. Znate, mnogo je teško, mi smo već 18 godina u teškoj situaciji, naročito mi ovde gore u selu Suvom Dolu, veoma teško, verujte. Mi smo u takvoj situaciji, bili smo blokirani."

Jedna Mitrovčanka, takođe, deli njihovo mišljenje.

"Pa ja mislim boljitak u životu, ja mislim biće sve bolje i bolje, zato što su započeli i treba još da završe," kazala je. 

"Bolje dane, da izaberemo novog predsednika i biće mnogo bolje," bio je, takođe, jedan od odgovora. 

Bilo je i Mitrovčana koji nisu bili raspoloženi za razgovor, pa su na naše pitanje šta će ovi izbori doneti Srbima na KiM-u, odgovarali:

"Nemoj ništa da me pitaš, ja samo radim." 

"Znate šta, uzmite izjavu od drugih, nemojte od mene, znamo svi kako i šta je, šta da diskutujemo više."

"Nemoj da me pitaš ništa, ne znam gde se nalazim, izvini molim te, toliko mi je bilo teško unutra…"

Glasanje traje do 20 časova. Na KiM-u je do 14 časova glasalo 20.24 odsto birača. Detaljnije o toku glasanja na KiM-u, čitajte u posebnoj VESTI, koja se ažurira.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.