Građani Mitrovice uskraćeni da gledaju emisiju "Dogovor!?" o ubistvu Olivera Ivanovića

Građani Kosovske Mitrovice i okoline večeras nisu mogli putem kablovskog operatora "VGN" da gledaju program lokalnih TV stanica "Mir", "Puls" i "Herc" koje su u večernjim satima reemitovale emisiju RTV Kim-a "Dogovor!?", u kojoj su o rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića govorili Ksenija Božović i Dragiša Milović. Gledaoci ovih televizija preneli su redakciji RTV Kim-a da je signal tokom emisije "nestajao i dolazio". Uprkos brojnim pokušajima, ista redakcija nije uspela da stupi u kontakt sa osobljem VGN kablovskog operatora i dobije odgovor zašto korisnici ove kablovske televizije nisu mogli da gledaju emisiju "Dogovor!?". 

Smetnje u prijemu signala u Kosovskoj Mitrovici je za RTV Kim večeras potvrdila i sama gošća emisije koja je u studiju ove televizije u Čaglavici snimljena pre dva dana.

"Znam da je bilo velikog interesovanja za ovu emisiju na Severu. Strašno je da se ovo desilo večeras, šta god da je razlog," rekla je potpredsednica GI SDP, Ksenija Božović.

Direktor RTV "Mir" iz Leposavića Nenad Radosavljević je za Kim potvrdio da je program ove kuće u Leposaviću i bližoj okolini večeras emitovan bez smetnji, te da je signal regularno prosleđivan distributeru u Kosovskoj Mitrovici.

Na centralnom Kosovu i u pomoravlju program emitovan bez smetnji 

Za razliku od Kosovske Mitrovice, na centralnom Kosovu je program TV Mir emitovan bez smetnji, što je bio slučaj i sa TV Pulsom, koji je emitovao emisiju od 20.10, i u regionu kosovskog pomoravlja.

U emisiji je pored Ksenije Božović, učestvovao i Dragiša Milović. 

Na Severu se oseća "nezdrava atmosfera"; situacija je da se Srbi plaše Srba. Institucije na Severu su slabe, urušene, nefunkcionalne i podložne pritiscima – deo je njihovih poruka u emisiji. 

Slična iskustva iz prošlosti 

Podsetimo, gledanje još jedne emisije je nedavno bilo onemogućeno. Krajem januara je sajt emisije "Slobodno srpski" bio pod višednevnim hakerskim napadom, a nakon što je, prema svedočenju autora Budimira Ničića, objavljena najava za emisiju čiji je gost bio Dragiša Milović, kao i sama emisija u međuvremenu. 

Pod celodnevnim DDOS napadom većih razmera, bio je prethodno KoSSev portal, nakon što je, tokom predizborne kampanje za kosovske lokalne izbore, objavljen intervju sa tadašnjim kandidatom za gradonačelnika Zvečana, opet – Dragišom Milovićem.

Takođe tokom predizborne kampanje, privatnom kablovskom operatoru CD KiM iz Zvečana presečen je optički kabl čime je prekinut program u trenutku dok je ova televizija emitovala emisiju u kojoj su gostovala tadašnja četiri kandidata za gradonačelnike iz opština sa Severa Kosova – ubijeni Oliver Ivanović, Dragiša Milović, Dragan Jablanović i Slaviša Biševac.

U nastavku pogledajte emisiju RTV Kim, koju građani Kosovske Mitrovice i okoline nisu mogli večeras da gledaju preko kablovskog operatora VGN. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.