Grad uništio zasade u okolini Studenice, nevreme u Vrnjačkoj Banji; Grad i na Severu Kosova

grad
Foto: Caption, N1

Grad, praćen jakim olujnim vetrom, pogodio je danas oko 16 sati nekoliko sela u studeničkom kraju. Meštani kažu da ne pamte ovakvo nevreme i ovoliku veličinu grada koji je padao više od pola sata. Nevreme s gradom i u Vrnjačkoj Banji, javlja N1.

Grad veličine kokošijeg jajeta, prema rečima meštana Studenice, padao je skoro četrdeset minuta i pritom uništio sve poljoprivredne useve, a posebno zasade malina.

Jako nevreme lomilo je grane na drveću, uništilo plastenike, lomilo crepove na kućama, a pojedini zaseoci u jednom trenutku ostali su i bez struje. Za to vreme palo je 40 litara kiše po kvadratnom metru.

„Strašno nevreme. Sve što smo posejali to je uništeno, bašte, plastenici, maline, kukuruz, krompiri… Nikada krupniji grad nije padao u Studenici. Toliko je jako bilo da je čak lomio i crepove na kućama. Potoci vode su se slivali. Uništeni su nam i pojedini putevi“, kaže Radovan Tomić iz Studenice.

Velika količina vode koja je pala stvorila je bujice koje su u vidu potoka uništile seoske puteve, dok je voda prodrla i u neke domove.

Kako saznaje ekipa N1 od meštana, protivgradna zaštita je dejstvovala sa nekoliko lokacija, ali je ipak pričinjena velika šteta na poljima i usevima.

Nevreme pogodilo i Vrnjačku Banju, pojedini delovi pola metra pod vodom

Snažno nevreme praćeno grmljvinom, gradom i velikom količinom kiše u utorak popodne nije mimoišlo ni Vrnjačku Banju.

Za kratko vreme na ovo turističko mesto sručila se velika količina padavina, koju atmosferska kanalizacija nije mogla odjednom da primi, pa su pojedini delovi Banje bukvalno bili pola metra pod vodom.

U otklanjanju i sprečavanju većih posledica, kako nezvanično saznaje ekipa N1, angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz ovog mesta, a u pomoć su im priskočile kolege iz Kraljeva.

N1

KoSSev: I na Severu Kosova u Leposaviću padao je grad, dok se nevreme približava i Kosovskoj Mitrovici.

Pogledajte snimak novinarke RTV Mir Vesne Vukašinović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.