Gračanica: Večeras promocija knjige "Listići iz bliže i dalje prošlosti Petra Kostića"

U bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu večeras će biti održana promocija knjige "Listići iz bliže i dalje prošlosti Petra Kostića", čime se obeležava 165 godina od rođenja poznatog nastavnika, a kasnije i rektora prizrenske bogoslovije, poverenika srpske vlade u nekadašnjoj Staroj Srbiji.

Knjiga sadrži radove koje je ovaj doajen među srpskim kulturnim delatnicima na prostoru Stare Srbije i Makedonije objavio od 1902. do 1934. godine, a koje su priredili Aleksandra Novakov i Uroš Šešum.

O knjizi večeras govore vladika raško prizrenski Teodosije, predsednik Društva prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena Bojan Babić, pisac i novinar Živojin Rakočević, uz priređivača ovog izdanja Aleksandru Novakov i recenzenta knjige Nenada Tanaskovića.

Promocija počinje u 19 časova. Organizatori su Dom kulture Gračanica i Društvo prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.