Gračanica: Sutra audicija za mlade glumce u lutkarskoj predstavi

Predstava domkulture gračanica
FOTO: Dom kulture Gračanica

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ organizuje ovog vikenda audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“.

Na audiciju koja je zakazana za sutra u 13.00 u ovom Domu kulture, mogu da se prijave učenici uzrasta od 10 do 17. godina, a odabir glumaca vršiće reditelj, Jelena Đorđević.

Organizatori poručuju da je lutkarska predstava „Misterija nestalog jajeta“ duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi.

Oni jednog dana nalaze ostavljeno jaje, pošto se radnja događa u prašumi među divljim životinjama, njih dvoje kreću u potragu za lopovom koji je to jaje ukrao i usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala papagaj, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Kodija i ostale.

Misterija nestalog jajeta je smešna, dinamična, nežna priča o prijateljstavu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi i ljubavi, precizare se u saopštenju.

Iz Doma kulture su naznačili da će se zbog pogoršane epidemiološke situacije odabir glumaca vršiti u manjim grupama, kao i da će na ulazu biti merana temperatura i da će se vršiti dezinfekcija ruku.

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.