Gračanica: Rekonstrukcija domova kulture, ograde groblja, postavljena veštačka trava na sportskom kompleksu

U Čaglavici i Lapljem Selu u toku su radovi na rekonstrukciji Domova kulture, u Ugljaru i Gračanici se vrši rekonstrukcija ograde groblja, dok je u balon sali na sportskom kompleksu, takođe, u Gračanici, završeno postavljanje veštačke trave – saopšteno je iz Odeljenje za urbanizam ove opštine. 

U domovima kulture biće rekonstruisano nekoliko prostorija, saniraće se krov, obaviti krečenje, a proveriće se i instalacije. Vrednost projekta je 18.548 evra, a predviđeno je da radovi traju dva meseca.

"Omladina ova dva sela ali i stariji moći će da organizuju sastanke, zborove i kulturne manifestacije. Opština Gračanica podržaće svaki projekat koji doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana," poručuju iz ove lokalne samouprave.

Radovi na uređenju, rekonstrukciji postojeće i izgradnji dela nove ograde groblja odvijaju se u centru Ugljara, nakon toga sa istim radovima na uređenju ograde groblja nastaviće se i u Gračanici.

Opštine Gračanica za ove radove izdvojeno je 29.000 evra. 

Poslednjih nekoliko dana odvijali su se radovi i na postavljanju nove podloge na sportskom kompleksu u Gračanici, a potom je postavljena veštačka trava. Danas je završene radove obišla opštinska komisija.

"Održavanjem terena želimo da obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom i naše sportiste i organizujemo takmičenja. Želimo, pre svega omladinu da motivišemo da provode vreme na terenu bavljenjem sportom," poručuju iz Odeljenja za omladinu i sport koje i finansira radove u vrednosti od 19.358 evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.