Gračanica: Putevi prohodni, zbog nevremena pojedini delovi bez struje

Radovi na kvaru
FOTO: Opština Gračanica

Sneg koji je padao prethodne noći nije stvorio probleme u saobraćaju na teritoriji opštine Gračanica. Međutim, zbog sinoćnjeg jakog vetra u pojedinim mestima nema struje.

Putevi su prohodni, ali su kolovozi mokri zbog raskvašenog snega, te je svakako potrebna dodatna pažnja u saobraćaju i prilagođavanje vožnje uslovima na putu, sapšteno je iz Opštine Gračanica, prenosi RTV Kim.

Direktor javnih službi pri Opštini Gračanica, Vladica Trajković, ranije je izjavio da je lokalna samouprava spremna za zimsku sezonu i da postoji ugovor sa kompanijom za održavanje puteva u zimskom periodu. Svi glavni pravci uz pomoć mehanizacije su tokom noći čišćeni i nasipani solju i rizlom, saopšteno je iz info službe Opštine Gračanica.

Radnici javnih službi aktivno rade i na raščišćavanju snega sa trotoara i pešačkih staza. Upućen je apel građanima da očiste sneg ispred svojih kuća, prilaza i lokala.

Zbog sinoćnjeg jakog vetra u pojedinim mestima nema struje. Jak vetar pokidao je žice i oštetio električne bandere. Iz KEDS-a poručuju da su dodatne ekipe na terenu koje rade na sanaciji nastalih kvarova.

KoSSev: Kako je saopšteno iz KEDS-a, usled snažnih vetrova tokom jučerašnjeg dana došlo je do više desetina kvarova na mreži za prenos električne energije na području Kosova, usled čega je više od 100.000 potrošača ostalo bez struje. Najviše kvarova zabeleženo je u Peći, Prizrenu i Đakovici, ali i u Prištini i Mitrovici, potvrdio je portparol KEDS-a, Viktor Bužalja (Viktor Buzhala). O tome više čitajte ovde.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.