Gračanica: Karabinjeri bolnici donirali aparat za intenzivnu negu pacijenata

Italijanski karabinjeri, predvođeni pukovnikom Mikelom Salvom, donirali su savremeni aparat za intenzivnu negu pacijenata bolnice u Gračanici. Radi se o multifunkcionalnom monitoru Bionet BM7, sa kompletnim priborom za merenje krvnog pritiska, pulsa, temperature i drugih vitalnih funkcija, ukupne vrednosti 4.800 evra, saopšteno je iz opštine Gračanica. Italijanski karabinjeri su unazad nekoliko puta pomagali ovoj bolnici, klinici u Lapljem Selu, Kući za omladinu, te vrtiću u Čaglavici. 

"Već duže vreme imamo dobru saradnju sa predstavnicima bolnice, kao i lokalne samouprave, i zahvaljujući tom prijateljstvu od nadležnih smo saznali da je ovakav aparat bio neophodan. I dalje ćemo pomagati koliko je to u našoj moći," kazao je pukovnik Salva za zvaničnu Internet stranicu opštine Gračanica.

Italijanski karabinjeri donirali su aparat predstavnicima bolnice u Gračanici u prisustvu predsednika opštine Gračanica, Vladete Kostića.

"Karabinjeri su uvek izlazili u susret ovoj zdravstvenoj instituciji i drago nam je da se ta praksa nastavlja. Kao predsedniku opštine Gračanica posebno mi je drago što brinete i za bezbednost," rekao je Kostić.

U ime bolnice u Gračanici, zahvalio se i hirurg Dragan Perić na, kako je rekao, veoma značajnom i potrebnom aparatu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.