Gračanica: Domu zdravlja aparati od preko 40.000 evra

Nakon Kliničko-bolničkog centra u Gračanici, Doma zdravlja u Donjoj Gušterici i Lapljem Selu, i Dom zdravlja u Gračanici opremljen je juče aparatima u vrednosti od preko 40.000 evra. Savremene aparate poput 3D kolor dopler ultrazvuka, EKG aparata, defibrilatora, sterilizatora i puls oksimetra, uručili su predstavnici za zdravstvo opštine Gračanica – Nebojša Milovanović i Aleksandaa Popović, kao i Bojan Todorović ispred Kancelarije zamenika Premijera Kosova, Branimira Stojanovića. 

"Novim modernim 3D ultrazvukom sa mogućnošću obavljanja i 4D pregleda, koji mogu koristiti različiti specijalisti, opremili smo i Domove zdravlja u Ugljaru i Donjoj Gušterici. Hitnu pomoć i bolnice u Gračanici i Lapljem Selu opremili smo neohopdnim inventarom i aparatima, lokalne ambulante obezbedili smo opštim inventarom, a sa ovakvom podrškom nastavićemo i tokom godine. Sektor zdravstva je stub našeg razvoja i trudićemo se da on bude na najvišem nivou," kazao je Milovanović.

Sa druge strane, direktor Doma Zdravlja u Gračanici, Dejan Milovanović, istakao je da su dobili smo "sve što je obećano", jer, kako je naveo, dobre primarne zaštite nema bez saradnje sa lokalnom samoupravom.

"Koliko se ona zalaže za sprovođenje sekvence primene zdravstvene zaštite toliko će pacijenti koji su upućeni nama od svega toga i dobiti. Dobili smo savremene i neophodne aparate i zato se zahvaljujemo opštini Gračanica, jer će oni koristiti i značiti ne samo radnicima već i stanovništvu koje je upućeno na ostvarivanje primarne zdravstvene zaštite," dodao je on. 

Opština Gračanica je u toku protekle nedelje aparate u vrednosti od nekoliko hiljada evra uručila i KBC-u, takođe u Gračanici, zatim Domu zdravlja u Donjoj Gušterici i Lapljem Selu. I Muzička škola u Lapljem Selu dobila je nove instrumente od gračaničke opštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.