Đurić čestitao Dan studenata Univerziteta u Prištini: Neprestana briga Vlade Srbije o studentima s KiM-a

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je svim studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici čestitao Dan studenata ovog univerziteta.

"Visoko obrazovanje predstavlja stub svake državne politike, a Univerzitet pokretačku snagu i simbol trajanja jednog naroda. Na vama je da, kao i do sada, pokažete i dokažete da ste spremni da budete nosioci budućnosti srpskog naroda na našoj svetoj kosmetskoj zemlji. Odgovor na brojne izazove koji nas očekuju u budućnosti možemo dati samo naoružani znanjem, novim idejama i istrajnošću da izgradimo povoljne uslove za opstanak i napredak na Kosovu i Metohiji," navodi se u ovoj čestitki.

Đurić je i ove godine pružio uveravanja da će Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju brinuti "neprestano" o studentima i truditi se da im omoguće uslove za studiranje po "najvišim svetskim standardima".

"Takođe, učinićemo sve da vaša vizija, hrabrost i znanje budu vrednovani onako kako zaslužujete," dodao je Ðurić u čestitiki koju je uputio rektoru Srećku Milačiću, predsedniku Studentskog parlamenta Milanu Saviću i studentu prorektoru Nemanji Biševcu.

Dan studenata univerziteta u Kosovskoj Mitrovici čiji je zvanični naziv "Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici" svečanom akademijom obeležen je u sredu. Dan ovog univerziteta obeležava se 28. juna, a Dan studenata Srbije 4. aprila.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.