Goraždevac: Pucano na vozilo beogradskih tablica

U Goraždevcu je noćas oko 1 i  20 minuta posle ponoći pucano na parkirano vozilo beogradskih registarskih tablica. Događaj u kome je ispaljeno pet metaka redakciji KoSSeva prijavio je Saša Petrović iz ovog mesta. Niko nije povređen a incident je, po njegovom svedočenju, izazvao strah i zabrinutost kod žitelja ovog mesta. Kosovska policija potvrdila je da je pucano na jedno vozilo u Goraždevcu noćas, bez saopštavanja drugih detalja .

"Oko 1.20 iza ponoći, nepoznati napadači pucali su na vozilo beogradskih tablica. Tom prilikom niko nije povređen. Nekih pet metaka je završilo u drugim parkiranim vozilima. Napadači su pucali na vozilo koje je sticajem slučajnih okolnosti bilo parkirano ispred mog dvorišta. Četiri metka je završilo u vozilu marke Golf 3, beogradskih tablica. Vozilo je vlasništvo mog komšije Ivana Kolašinca koji je sa porodicom iz Beograda došao u posetu majci i braći. Još jedno zrno je završilo u susednom vozilu pećkih RKS tablica, čiji je vlasnik Ivanov brat. Nasumično je taj metak završio u tom drugom vozilu. Nijedan očevidac nije uspeo da vidi auto iz koga je pucano i da taj trenutak zabeleži, ali se čula škripa guma i to se vozilo se velikom brzinom udaljilo  u pravcu grada Peći," kaže u razgovoru za KoSSev Saša Petrović, aludirajući na vozilo iz kojeg misli da je otvorena vatra.

Portparol kosovske policije za pećki okug, poručnik Tahiri Sulja, potvrdio je za KoSSev da je noćas u Goraždevcu pucano na jedno parkirano vozilo, ne preciziravši o kojoj vrsti vozila se radi i sa kojim tablicama. Tahiri je dodao:

"Policija je izašla na teren i obavila uviđaj, a toku je istraga o ovom slučaju." 

Radio Goraždevac javlja i da su iste večeri nepoznate osobe polile benzinom i zapalile spomenik žrtvama stradalim u NATO bombardovanju, kao i deci stradaloj u terorističkom napadu u Bistrici, avgusta 2003. godine koji se nalazi u centru Goraždevca.

Portparol policije u Peći nije, međutim, imao saznanja o ovim incidentima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.