Godinu dana uslovno za napad na srpske mladiće iz Gornjeg Kusca

Trojica albanskih maloletnika koja su oktobra prošle godine napala grupu maloletnih srpskih mladića iz sela Gornje Kusce i jednom od njih naneli teže telesne povrede – osuđeni su danas, pred većem za maloletnike Osnovnog suda u Gnjilanu – na godinu dana zatvora uslovno. Trojica maloletnih izvršilaca priznala su krivicu i izrazila kajanje zbog počinjenog dela, što je sud uzeo kao olakšavajuću okolnost. Delo za koje su osuđeni – teži oblik učestvovanja u tuči, blago je kvalifikovano, smatra branilac srpskih dečaka, advokat Dejan A. Vasić.

"Ono čime sam u postupku nezadovoljan je određenjem krivičnog dela od strane tužilaštva za maloletnike u  Gnjilanu, s obzirom na to da je kažnjivo ponašanje izrazito blago okvalifikovano – kao teži oblik učestvovanja u tuči," izjavio je Vasić.

Današnje suđenje, kojim je predsedavao sudija Sait Burovci, bilo je zatvoreno za javnost.

Grupa albanskih mladića je, krajem oktobra prošle godine, bez ikakvog povoda, napala grupu srpskih dečaka iz Gornjeg Kusca nadomak Gnjilana koji su se pešice vraćali iz Gnjilana ka Kuscu. Tom prilikom teže je povređen šesnaestogodišnji Velibor Petrović. On je zadobio posekotine u predelu uva i oka, kao i prelom vilice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.