GODINA ZA NAMA Solidarnost za Kosovo: Stigao božićni konvoj, počela raspodela 15 tona pomoći

Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" počela je ove nedelje, pred Novu Godinu i Božić, kako je i najavila – sa distribucijom humanitarne pomoći na Kosovu i Metohiji, a nakon što su njen predsednik, Arno Gujon, i volonteri na KiM stigli sa božićnim konvojem od 15 tona pomoći. Pored pomoći, volonteri "nose dragocene poruke uzajamne podrške i zajedništva hrišćana na Kosovu koje vreme ne može da promeni," dodaju iz Solidarnosti za Kosovo. 

Ove godine u božićnom, 38. konvoju, Francuzi su za Srbe na KiM-u sakupili 15 tona tople odeće i igračaka, a juče su podeljeni paketići đacima u Vitini, Binaču i Klokotu, te je deo pomoći dostavljen i manastiru Draganac.

Uz predsednika ove humanitarne organizacije, na KiM je stiglo još osam volontera iz Francuske.

Oni su "poslednje karike u lancu solidarnosti koji u Francuskoj postoji već 11 godina," rekao je Gujon, navode iz Solidarnosti za Kosovo. 

Podsetimo, predsednik francuske humanitarne organizacije je početkom decembra boravio i u Kosovskoj Mitrovici kada je dostavio pomoć porodilištu u ovom gradu, čija vrednost premašuje 50.000 evra, te svoj obilazak Kosovu nastavio posetom porodilištu u Pasjanu i obilaskom devet škola širom Kosova, kao i u Metohiji, koje trenutno – organizacija kojom rukovodi – renovira.Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo, od 2004. godine, kroz različite vidove pomaže Srbe na Kosovu i Metohiji – od pomoći narodnim kuhinjama, preko konvoja različite pomoći, do renoviranja škola u srpskim enklavama. Vrednost višegodišnje pomoći Srbima na KiM-u se broji u stotinama hiljada evra, a u najskorijoj akciji ove organizacije sakupljeno je 20 tona nove garderobe i obuće namenjene deci i korisnicima narodnih kuhinja u Srbiji. Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.