Gnjilane: Gotovo 70-oro otrovano hranom

Izvor: Zeri (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Oko 70 osoba otrovalo se u jednom restoranu u Gnjilanu tokom iftara u petak.

Direktor bolnice u Gnjilanu, Nusret Hajrulahu, rekao je za „Zeri“ da je oko 70 osoba zatražilo medicinsku pomoć od 8. juna, pod sumnjom da su se otrovali u restoranu „Garden“ u Gnjilanu.

„Trenutno je 31 lice hospitalizovano, zbog sumnje da su se otrovali. Pacijenti su srodnici, bili su na iftaru 8. juna u restoranu Garden. Sutradan je 23 lica zatražilo pomoć lekara, a 10. juna ih je došlo još 46,“ rekao je Hajrulahu za Zeri.

Prema njegovim rečima, pacijenti su van životne opasnosti, a radi njihovog lečenja lekari su se vratili sa godišnjeg odmora.

„Stanje pacijenata je stabilno, van životne opasnosti su, mi smo se organizovali kako bi pružili usluge ovom broju pacijenata. Lekari su čak prekinuli godišnje odmore i počeli da rade kao ostatak osoblja. Mi smo dobro snabdeveni terapijom, tako da za sada nemamo vanredno stanje,“ rekao je on.

Predstavnik restorana „Garden“ rekao je za Zeri da restoran sada ne služi hranu zbog analiza koje se vrše.

„To su samo pretpostavke. Restoran je trenutno zatvoren što se tiče hrane, tako da mi ne služimo hranu sve do rezultata analize. Nadamo se da će analize da budu gotove popodne ili sutra,“ rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.