Glavni muftija Albanije sa papom, traži mu podršku za nezavisnost Kosova

Glavni muftija Albanije, Bujar Spahiu, Papa Franja
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Glavni muftija Albanije, Bujar Spahiu, otputovao je u posetu državi Vatikan gde ga je primio papa Franja.

U polučasovnom razgovoru govorilo se i o političkim temama. Spahiu je tokom audijencije zatražio od pape Franje podršku države Vatikan za nezavisnost Kosova.

Ipak, glavna tema bila je mirna koegzistencija religija u Albaniji, kao i Dokument o ljudskom bratstvu koji su potpisali veliki imam Al Azhara, Ahmed Tajib i papa Franja.

„Dvojica najviših lidera delili su iste stavove o ulozi koju religija igra u međuljudskim odnosima, doprinosu koji ima u očuvanju ovih vrednosti, posebno u zaštiti porodice, kao osnovne ćelije društva, uloge koju su smatrali neprocenjivom. Papa je pohvalio posebnu ulogu koju je odigrao poglavar Spahiu u promociji i širenju širom Albanije dokumenta potpisanog u Abu Dabiju o ljudskom bratstvu“, navodi se u zvaničnom saopštenju Muslimanske zajednice Albanije, prenosi Gazeta Express.

Susret pape i poglavara Muslimanske zajednice Albanije prvi je te vrste od osnivanja MZA. Uz Spahiua je, zajedno sa pratećom delegacijom, sve vreme bila otpravnica poslova Republike Albanije u Vatikanu, Majljinda (Majlinda) Dodaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.