Gazeta Express: Srbin ubijen u sukobu srpske i kosovske mafije u Nemačkoj 

Srpska kosovska banda sukob nemačka
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gateza Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

U sredu oko 6:30 policija u malom gradu Abensberg u Donjoj Bavariji, obaveštena je o pucnjavi koja se čula na parkingu supermarketa u ulici ‘Strabuinber’, javlja Gazeta Express.

Po dolasku policije, 37-godišnji srpski državljanin pronađen je upucan na parkingu prodavnice sa više hitaca.

Prema nemačkim medijima ‘pi-news.net’ osumnjičini su kosovski Albanci starosti 30 i 41 godina, koji su pobegli sa mesta događaja ubrzo nakon incidenta. Nemačka policija je odmah započela veliku akciju potrage.

Nakon pola sata začulo se još nekoliko pucnjeva. Kako piše nemački list, na raskrsnici u gradu Abensberg, dva automobila su se zaustavila. Vozači su se na kratko svađali, a zatim je iz jednog automobila neko pucao tri puta, ostavivši teško povređenog 46-godišnjeg muškarca u drugom automobilu.

Prema pisanju lista, povređeni je takođe srpske nacionalnosti, a helikopterom je odmah prebačen u bolnicu.

Osumnjičeni su pobegli u crvenom automobilu, a potom ih je policija uhapsila nakon velike akcije u kojoj su učestvovali policijski helikopteri. Oni se nisu opirali hapšenju, a u međuvremenu je i zaplenjeno oružje iz kojeg je navodno pucano.

Nemačka policija je nakon toga proširila istragu sprovodeći brojne pretrese više stanova. Prema nalazima i oružju osumnjičenih, navodno se radi o sukobu između određenih etničkih i dobro organizovanih kriminalnih struktura u Nemačkoj. Ovim slučajem se takođe bavi Policijski inspektorat za kriminal u Landšutu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.