Gani Geci i dalje u bekstvu

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Bivši poslanik skupštine Kosova Gani Geci, koji je juče iz vatrenog oruzja ubio Ruždija Šaćirija u jednoj kafani u centru Srbice, i dalje je u bekstvu.
 
Lokalni mediji navode da je zločin u vezi sa dugogodišnjim sukobima koje ima sa pripadnicima bivše OVK iz regije Drenice.
 
Neki mediji u Prištinu prenose da je Geci juče dao kratku izjavu za portal ”Botapress”, u kojoj kaže da mu je Šaćiri prišao sa leđa i kada je to primetio, u strahu da će ga Ružd ubiti, okrenuo se i pucao u samoodbrani.
 
Jedan neimenovani član porodice Geci rekao je za ”Express” da Gani ima šengensku vizu i da se ne zna gde se nalazi. 
 
”On je imao šengen vizu i po svemu sudeći nalazi se van Kosova. Ne znamo gde se nalazi”, rekao je taj član porodice Gani Gecija. 
 
On garantuje da će se Geci vratiti da se suoči sa pravdom i da veruje kosovskom pravosuđu i međunarodnoj pravdi, ali da ima razlog što se ne vraća. 
 
”Čekamo da se smire strasti, jer iako Gani veruje međunarodnoj i kosovskoj pravdi, zasada ocenjujemo da ne bi bio bezbedan u kosovskim zatvorima”, rekao je taj član porodice Geci. 
 
Portparol Euleksa Migel Karvaljo de Faria izjavio je za ”Express” da se ova misija ne bavi ubistvom Ruždija Šaćirija. 
 
”To pitanje je pod upravom policije Kosova i pitanja vezano za ovo treba postaviti njima”, rekao je portparol Euleksa. 
 
Povodom ubistva Šaćirija oglasili su se veterani OVK, koji su u saopštenju osudili ”ovaj kukavički čin” i zahtevaju da organi pravosuđa budu na visini zadatka i počinioca dovedu pred lice pravde, navodeći da su ”veoma zabrinuti ubistvom veterana OVK”. 
 
Bivši poslanik skupštine Kosova i dugogodisnji član DSK, a potom Demokratskog Savez Dardanije, Gani Geci, bio je u stalnom sukobu sa pripadnicima OVK iz regije Drenice, bliskim saradnicima Hašima Tačija. 
 
Netrpeljivost i sukobi datiraju još od 1998. godine, kada je Geci odbio da se stavi pod komandu Dreničke grupe OVK. 
 
Na njega je ranije pucano i bio je ranjen, a dvoje njegovih prijatelja – jedan telohranitelj Ibrahima Rugove i drugi novinar lista ”Bota Sot”, ubijeni su kada je svojevremeno Geci u samoodbrani pucao iz vatrenog oruzja i tada ubio komandanta OVK Abedina Redžu, poznatog pod nadimkom ”Sandokan”.
 
Geci nije negirao da je tada ubio komandanta ”Sandokana”, tvrdeći da je sve učinio u samoodbrani.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.